Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Θα ξεριζώσουμε αυτές τις καθυστερημένες αντιλήψεις!

Είπε κάποιος: "Θα ξεριζώσουμε τις καθυστερημένες αντιλήψεις"! Αυτή η  δήλωση με τόσο εμφατικό περιεχόμενο, όταν  προέρχεται από τα χείλη ατόμου με δημόσιο λόγο, καλλιτεχνικό ή πολιτικό κλπ., έχει ολοκληρωτικό χαρακτήρα, και δεν έχει σημασία η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, η μόρφωση ή η θέση του  ομιλούντος.

Είναι σαν να λέμε, πως κάποιος, ή κάποιοι, θέλουν να επιβάλουν ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης ή να συμβάλουν στην υλοποίηση ενός κοινωνικού προτάγματος που δεν έχει επιλεγεί από την ίδια την κοινωνία.

Το ... ξερίζωμα "καθυστερημένων αντιλήψεων" πραγματοποιείται με την αλήθεια και την παιδεία. Με  ελευθερία και συναίνεση, όχι με τη βία, και με την ετσι-θελική αντίληψη, κάποιου, που απλώς δεν συμφωνεί με τις αντιλήψεις των άλλων!  Κι  αν είναι καθυστερημένες οι αντιλήψεις, θα καταπέσουν από την κοινωνική αναγκαιότητα. Αν όμως, οι πιεζόμενες και καταδιωκόμενες αντιλήψεις, δεν είναι καθυστερημένες, αλλά συνιστούν ζητήματα αξιών και αρχών, και συνιστούν επιστημονικά δεδομένα, αλλά  και παράδοση ιστορικών βιωμάτων, δεν μπορούν να αλλάξουν όπως αλλάζουν οι επιθυμίες της στιγμής, τα αντικείμενα της απόλαυσης, η μόδα, ή τα αποτελέσματα μιας κλήρωσης!

Η πλύση εγκεφάλου, η διαφήμιση, η αυταρχική επιβολή και ο εξαναγκασμός των πολιτών και όλης της κοινωνίας, για να πιστέψει κάτι ψευδές ως αληθές, κάτι ανακριβές ως αλήθεια και κάτι αντιεπιστημονικό ως ... επιστημονική ανακάλυψη, όλα αυτά είναι πολιτικά μέσα στρατευμένα στην ακούσια και αναγκαστική μεταστροφή της κοινωνίας προς κατευθυνόμενα πολιτικά προτάγματα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου