Σήμερα, μας πολεμάνε από παντού. Από μέσα κι απ' έξω. Λες και κινδυνεύουν από μας. Κινδυνεύουν- είναι η αλήθεια- αλλά όχι από την επιθετικότητα και από την απληστία μας. Κινδυνεύουν από το μοντέλο της ζωής μας. Που έχει ανθρωπιά, καλωσύνη, ανοχή, εφευρετικότητα, προσαρμοστικότητα, αισιοδοξία, συνεργασία, αλληλεγγύη., πίστη, αφοσίωση, γενναιότητα, αγάπη στην ελευθερία και στη μάθηση, στην καλλιέργεια του νού και της ψυχής, και τόσα άλλα.
Και για να μη βρούνε μιμητές όλα τούτα (τα «κουσούρια κι οι παραξενιές μας» ντε!), οι «απόστολοι του νέου κόσμου» έχουνε αρχίσει, προ πολλού, μεθοδικά κι οργανωμένα, τα δολερά τους κηρύγματα. Μάλιστα, προκειμένου να μας κάνουνε να πιστέψουμε, ακόμη κι εμείς οι ίδιοι, ότι είμαστε απλώς παράξενοι, χαζοί, εγωϊστές (και όσα παραπανίσια κακά θέλουνε να μας φορτώσουνε, ώστε να γίνουμε απεχθείς και ασυμπάθιστοι σε άλλους λαούς, που δεν μας ξέρουνε, αλλά και για ν' αλλάξουμε κι εμείς, και να γίνουμε σαν κι αυτούς στον τρόπο ζωής), έχουν αρχίσει και λένε ό,τι δεν μπορείτε να φανταστείτε. Το πλάνο, να μας αποδιοργανώσουνε ψυχικά και διανοητικά, το διεκπεραιώνει η επιστήμη, που είναι θεραπαινίδα, όχι μόνο πολλών και χρήσιμων ευρημάτων για τον άνθρωπο, τη ζωή και την καθημερινότητά του, αλλά και όλων των δαιμονικών επινοημάτων.
Έτσι, κατά τον σύγχρονο ιστορικό Έρικ Χομπσμπάουμ, η έννοια του έθνους αποτελεί σχετικά σύγχρονο δημιούργημα. Στην ουσία αποτελεί κοινωνική οντότητα, μόνο στον βαθμό που παίρνει τη μορφή του σύγχρονου εδαφικά προσδιορισμένου κράτους, δηλαδή του εθνικού κράτους. (Γι' αυτό διαλύουνε συμμαχίες και συμβιώσεις αιώνιες και φτιάχνουνε μικρά-μικρά κρατίδια. Είναι πιο χειραγωγήσιμοι οι λίγοι και οι μικρές οντότητες).
Συνεπώς, σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, τα διάφορα έθνη είναι σχετικά καινούργια στον κόσμο που ζούμε, και στην ουσία είναι τεχνητά δημιουργήματα, δηλ. φαντασιουργήματα και επινοήσεις.
Κατά την άποψη αυτή, το ίδιο ισχύει και για το ελληνικό έθνος. Δηλαδή το ελληνικό έθνος δημιουργήθηκε, όταν δημιουργήθηκε και το νεοελληνικό κράτος(!). Δηλαδή πριν από -λιγώτερο από- 200 χρόνια! Συνεπώς -κατά τη διάδοση αυτή- όποιος ισχυρίζεται ότι το έθνος του (το έθνος στο οποίο θεωρεί ότι ανήκει) προϋπήρχε από μια τέτοια κρατική δημιουργία, «έχει μία ψευδή αντίληψη του ιστορικού παρελθόντος», δηλαδή αυτό που πιστεύει είναι ψέμμα. (!)
...
Σημ. Τούτο το σημείωμα, είναι ένα μικρό μόνο μέρος από την τελευταία μου μελέτη, πάνω στο θέμα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα σχετικά σημειώματα, προσεχώς. Γιατί όλοι πρέπει να ξέρουμε ποιοί είμαστε, από πού ερχόμαστε, πού πάμε, ποιοί και γιατί μας αρνούνται την ιστορία μας, και τί θέλουν, τέλος πάντων, από εμάς;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου